Svéd és Wellness masszázsok

Svéd masszázs 

A nyugati hagyományokon alapuló masszázsfajta. Ez a kezelés a legismertebb masszázsok közé tartozik. A svéd masszázs mozgásterápiáját a svéd származású Per Henrik Ling fejlesztette ki a XIX. század elején. A klasszikus svéd masszázs az egész testre kiterjed, az izmok, inak, és ízületek átmasszírozására irányul. Elősegíti a mozgásfunkciók helyes működését, ellazítja a fájdalmasan feszülő, görcsös izmokat.

Manager – irodaszékes masszázs
Ezen masszázs fogásainak nagy részben megegyezik a ruhában is végezhető svédmasszázzsal.
2011-es amerikai tanulmány kimutatta, hogy a stressz miatti munkából való kiesés és a gyógyulásra fordított költség töredékével megelőzhető: csak 20 perc irodaszékes masszázs költségével és a 20 perces munkából való kieséssel kell számolni. (forrás)

 

Wellness masszázsok

Alapfogásai megegyeznek a svéd masszázsok különféle változataival. Választható időtartam: 90-120 perc. A wellness kezelések átlagban 40-45C-os kezelések

típusai:

Csokoládé masszázs:
A csokoládé rengeteg értékes tápanyagot tartalmaz, vitamint, ásványi anyagot és polifenolt tartalmaz.

A csokoládé puhitja, tonizálja a bőrt, ezenkívül élénkíti az érzékelést és feloldja a stresszt. Tehát jó testnek és léleknek!

Mézes masszázs:
Az egész szervezetre frissítő. revitalizáló hatással bír, gyulladáscsökkentő, antibakteriális hatása van. Ezenfelül bőrápoló és bőrmegújító szerepe van ennek a masszázsnak.

Termál masszázs Iszap pakolással:
A termálfürdőkben megszokott gyógykezeléshez hasonló, függ a gyógyvíz, termál-só és az iszap összetételétől. Jótékony hatása lehet: ízületi problémák, bőrproblémák. A kezelés 50C iszappal történik.

Algás masszázs:
Az egyik legjobb méregtelenítő és bőrmegújító, bőrfeszesítő masszázs. Hosszantartóan hidratálja, selymessé teszi a bőrt, illetve segíti rugalmasságának megőrzését.

Trópusi kókusz masszázs:
A trópusokon érezheted magad, kókusz(tejben) vajban fürödhetsz. Ezenkívül kifejezetten javasolt a pikkelysömörrel és az ekcémával küzdő embereknél.

Fahéjas masszázs:
Melegítő hatású masszázs, oldja a letapadásokat, serkenti a vizelet kiválasztást, csökkenti az ödémát és a magas vérnyomást. Jótékony hatása van izomláz esetében!

Gyümölcsös masszázs:
A kozmetikusoknál már megismert gyümölcsös pakolások és a masszázs varázslatos tánca. Fedezz fel minél többfélét belőle, mert e két dolog együtt hatékonyabb.

Himalájai meleg só-köves masszázs:
Fokozza a vérkeringést, méregtelenít, lazítja az izmokat, enyhíti az álmatlanságot és rendívül jót tesz a bőrnek, mivel a mély meleg masszázs során az olaj a bőr mélyebb rétegeibe jut. A test ellazulása mellett a szellem is pihen. Mellékhatása, hogy a merev ízületek és izmok visszanyerik rugalmasságukat.

A lávaköves masszázs:
Több ezer éves múltra tekint vissza, az amerikai indiánok, az indiaiak, de egyes források szerint még az ősmagyarok sámánjai is használták gyógyításhoz a felmelegített és testre helyezett köveket és ásványokat.

A kezelés speciális masszázstechnikára épül, segíti az energiaáramlást, stressz oldássával párhuzamosan javítja a közérzetet.