Svéd és Wellness masszázsok

Svéd masszázs 

A nyugati hagyományokon alapuló masszázsfajta. Ez a kezelés a legismertebb masszázsok közé tartozik. A svéd masszázs mozgásterápiáját a svéd származású Per Henrik Ling fejlesztette ki a XIX. század elején. A klasszikus svéd masszázs az egész testre kiterjed, az izmok, inak, és ízületek átmasszírozására irányul. Elősegíti a mozgásfunkciók helyes működését, ellazítja a fájdalmasan feszülő, görcsös izmokat.

Manager – irodaszékes masszázs
Ezen masszázs fogásainak nagy részben megegyezik a ruhában is végezhető svédmasszázzsal.
2011-es amerikai tanulmány kimutatta, hogy a stressz miatti munkából való kiesés és a gyógyulásra fordított költség töredékével megelőzhető: csak 20 perc irodaszékes masszázs költségével és a 20 perces munkából való kieséssel kell számolni. (forrás)

 

Wellness masszázsok

Alapfogásai megegyeznek a svéd masszázsok különféle változataival. Választható időtartam: 90-120 perc. A wellness kezelések átlagban 40-45C-os kezelések

típusai:

Csokoládé masszázs:
A csokoládé rengeteg értékes tápanyagot tartalmaz, vitamint, ásványi anyagot és polifenolt tartalmaz.

A csokoládé puhitja, tonizálja a bőrt, ezenkívül élénkíti az érzékelést és feloldja a stresszt. Tehát jó testnek és léleknek!

Mézes masszázs:
Az egész szervezetre frissítő. revitalizáló hatással bír, gyulladáscsökkentő, antibakteriális hatása van. Ezenfelül bőrápoló és bőrmegújító szerepe van ennek a masszázsnak.

Termál masszázs Iszap pakolással:
A termálfürdőkben megszokott gyógykezeléshez hasonló, függ a gyógyvíz, termál-só és az iszap összetételétől. Jótékony hatása lehet: ízületi problémák, bőrproblémák. A kezelés 50C iszappal történik.

Algás masszázs:
Az egyik legjobb méregtelenítő és bőrmegújító, bőrfeszesítő masszázs. Hosszantartóan hidratálja, selymessé teszi a bőrt, illetve segíti rugalmasságának megőrzését.

Trópusi kókusz masszázs:
A trópusokon érezheted magad, kókusz(tejben) vajban fürödhetsz. Ezenkívül kifejezetten javasolt a pikkelysömörrel és az ekcémával küzdő embereknél.

Fahéjas masszázs:
Melegítő hatású masszázs, oldja a letapadásokat, serkenti a vizelet kiválasztást, csökkenti az ödémát és a magas vérnyomást. Jótékony hatása van izomláz esetében!

Gyümölcsös masszázs:
A kozmetikusoknál már megismert gyümölcsös pakolások és a masszázs varázslatos tánca. Fedezz fel minél többfélét belőle, mert e két dolog együtt hatékonyabb.

Himalájai meleg só-köves masszázs:
Fokozza a vérkeringést, méregtelenít, lazítja az izmokat, enyhíti az álmatlanságot és rendívül jót tesz a bőrnek, mivel a mély meleg masszázs során az olaj a bőr mélyebb rétegeibe jut. A test ellazulása mellett a szellem is pihen. Mellékhatása, hogy a merev ízületek és izmok visszanyerik rugalmasságukat.

A lávaköves masszázs:
Több ezer éves múltra tekint vissza, az amerikai indiánok, az indiaiak, de egyes források szerint még az ősmagyarok sámánjai is használták gyógyításhoz a felmelegített és testre helyezett köveket és ásványokat.

A kezelés speciális masszázstechnikára épül, segíti az energiaáramlást, stressz oldássával párhuzamosan javítja a közérzetet.

 A masszázs nem minősül orvosi gyógymódnak.

Ennek jelentősége abban van, hogy nem kínálom fel egészségügyi szolgáltatásként, mint orvosi gyógymódot. Kizárólag a személy komfortérzetének, a személy fizikai közérzetének, az életminőségének javítására irányulóan szolgáltatom, még olyan esetben is, amikor egy meglévő panasz csökkentésének egyik lehetséges alternatívájaként kívánja az érdeklődő igénybe venni.

Törvényesen ma Magyarországon csak orvos gyógyíthat. Az általam is végzett masszázs, (TEÁOR ’08) fizikai közérzetjavító szolgáltatás (TEÁOR’ 08 9604) körbe tartozik. Ha a hozzám forduló alany egészségügyi problémával küzd, vagy ennek gyanúja áll fenn, a segítségért jelentkezőt a megfelelő képesítéssel rendelkező szakemberhez irányítom.