Thai olajos masszázsok

 

50-120 perces masszázsok:

Thaiföldön Nuad Phaen Boran néven ismert thai masszázs technikája valójában Indiából származik, megalapítója Shivago Kumar Bej , Buddha egyik barátja és az ajurvéda atyja volt. Thaiföldre megközelítőleg i.e.3-4.században került feltehetőleg a buddhizmus megérkezésével egyidejűleg. A tudást kolostorokban pálmaleveleken őrizték és elsősorban szerzetesek alkalmazták. Később a népi gyógyászat részévé vált és terjedt nemzedékről nemzedékre.

Az írásos feljegyzések jelentős részét a XVII. századi burmai megszállók megsemmisítették. Ami megmaradt, azt a későbbi III.Rama király 1832-ben összegyűjtette és a Wat Po falába vésette. Neki köszönhetően fennmaradt a technika és juthat el ma a világ minden tájára.

 

Tradicionális thai olajos masszázs:
Ez egy holisztikus terápia, amely egyensúlyba hozza a testet a lelket és a szellemet. A masszázs különleges mozdulatait a sen enegiapályákon végzem. Serkenti a vérkeringést, nyirokkeringést, ellazítja az izomzatot. Halk zene és félhomály segíti az ellazulást és a pihenést.

 

Thai Herbál Masszázs
A kezelés során gőzölt gyógynövényes zsákkal egészítem ki a tradicionális thai masszázst. Thaiföldön több száz éve használják az izmok és ízületek gyógyítására. A gőz melegével és a thai gyógynövények, fűszerek hatásával serkentem a vérkeringést, működésbe hozzom a merev ízületeket, csökkentem az izomfájdalmakat és fáradtságot. A thai nők körében különösen népszerű ez a masszázs a szülés utáni időszakban, mert segít megelőzni a szülés utáni depressziót és a fáradtságot.

 

Thai bambusz masszázs
Bambusz masszázs olyan különleges thai olajos masszázsfajta, amely során különböző bambusz rudakkal történik a masszázs. A bambusz masszázs lazítja az energetikai blokádokat a testben, serkenti a vérkeringést és a nyirokrendszer működését a testben, továbbá csökkenti az izomfeszültséget és felszabadítja a gerincfájdalmat.

A lassú mozdulatokat helyenként erőteljesebb nyomással kombinálva, a mélyebben elhelyezkedő szövetekre is hatással lehetünk, így biztosított a teljes izomzat ellazulása.A masszázs nem minősül orvosi gyógymódnak.

Ennek jelentősége abban van, hogy nem kínálom fel egészségügyi szolgáltatásként, mint orvosi gyógymódot. Kizárólag a személy komfortérzetének, a személy fizikai közérzetének, az életminőségének javítására irányulóan szolgáltatom, még olyan esetben is, amikor egy meglévő panasz csökkentésének egyik lehetséges alternatívájaként kívánja az érdeklődő igénybe venni.

Törvényesen ma Magyarországon csak orvos gyógyíthat. Az általam is végzett masszázs, (TEÁOR ’08) fizikai közérzetjavító szolgáltatás (TEÁOR’ 08 9604) körbe tartozik. Ha a hozzám forduló alany egészségügyi problémával küzd, vagy ennek gyanúja áll fenn, a segítségért jelentkezőt a megfelelő képesítéssel rendelkező szakemberhez irányítom.