Thai olajos masszázsok

 

50-120 perces masszázsok:

Thaiföldön Nuad Phaen Boran néven ismert thai masszázs technikája valójában Indiából származik, megalapítója Shivago Kumar Bej , Buddha egyik barátja és az ajurvéda atyja volt. Thaiföldre megközelítőleg i.e.3-4.században került feltehetőleg a buddhizmus megérkezésével egyidejűleg. A tudást kolostorokban pálmaleveleken őrizték és elsősorban szerzetesek alkalmazták. Később a népi gyógyászat részévé vált és terjedt nemzedékről nemzedékre.

Az írásos feljegyzések jelentős részét a XVII. századi burmai megszállók megsemmisítették. Ami megmaradt, azt a későbbi III.Rama király 1832-ben összegyűjtette és a Wat Po falába vésette. Neki köszönhetően fennmaradt a technika és juthat el ma a világ minden tájára.

 

Tradicionális thai olajos masszázs:
Ez egy holisztikus terápia, amely egyensúlyba hozza a testet a lelket és a szellemet. A masszázs különleges mozdulatait a sen enegiapályákon végzem. Serkenti a vérkeringést, nyirokkeringést, ellazítja az izomzatot. Halk zene és félhomály segíti az ellazulást és a pihenést.

 

Thai Herbál Masszázs
A kezelés során gőzölt gyógynövényes zsákkal egészítem ki a tradicionális thai masszázst. Thaiföldön több száz éve használják az izmok és ízületek gyógyítására. A gőz melegével és a thai gyógynövények, fűszerek hatásával serkentem a vérkeringést, működésbe hozzom a merev ízületeket, csökkentem az izomfájdalmakat és fáradtságot. A thai nők körében különösen népszerű ez a masszázs a szülés utáni időszakban, mert segít megelőzni a szülés utáni depressziót és a fáradtságot.

 

Thai bambusz masszázs
Bambusz masszázs olyan különleges thai olajos masszázsfajta, amely során különböző bambusz rudakkal történik a masszázs. A bambusz masszázs lazítja az energetikai blokádokat a testben, serkenti a vérkeringést és a nyirokrendszer működését a testben, továbbá csökkenti az izomfeszültséget és felszabadítja a gerincfájdalmat.

A lassú mozdulatokat helyenként erőteljesebb nyomással kombinálva, a mélyebben elhelyezkedő szövetekre is hatással lehetünk, így biztosított a teljes izomzat ellazulása.